Rottyon van a Deutsche Bank – Zen Market

Rottyon van a Deutsche Bank

A Deutsche Bank, az előző válság után még nagyon menő banknak tűnt, most viszont eléggé gyászkosár pénzintézet lett, kerülik a befektetők mint macska a forró vizet.

A legnagyobb német banknál akkora a córesz, hogy a fejesek vasárnap mentek be dolgozni, hogy lapátra tegyenek 18.000 irodai culágert, ez a teljes brigád 20%-a. Eközben olyan nagyágyúk vették ki a smukkot a német maciból, mint például a Renaissance Technologies.

A Deutsche Bank fejesei eredetileg azt akarták, hogy Commerzbankos spancijaikkal összeolvadva csináljanak egy még nagyobb bankszörnyet, de azok se most jöttek a falvédőről, nem kértek egy kávéskanállal sem a Deutsche Bank derivált fostartályából, így vasárnap a leépítés és a bank kettébontása mellett döntöttek. A jó bank – rossz bank trükköt persze minden csibész ismeri, de a csóri arcoknak nem maradt más mint ez a vacak biciklicsel.

A nagy majréban annyira befalsultak, hogy kipakolják az egész befektetési üzletágukat. Az idei első negyedévet 2,8 milliárd euró minuszban zárták a pancserek, de az egész átalakítás 7,4 milliárd eurójába fog fájni ennek a banknak csúfolt német kuplerájnak. De komolyan, most fordulunk rá a válságra, és ezek máris levegőért kapkodnak. Tuti be fognak dőlni, amikor maciba borul a piac, és magukkal rántják majd egész Európát. Végezetül, néhány szám: 91.500 fő, 400 millió euró, 90%-os költségarány, 2022, 64, 3.

A gazdasági hírek olvasása segíti önt abban, hogy szerény hétköznapi életében megalapozott pénzügyi döntéseket hozzon. Kérjük, kövessen minket a Facebookon, hogy mindig tudja, mi a helyzet a világban, és ehhez hasonló értékes elemzésekkel láthassuk el önt.